trečiadienis, kovo 9

Prietarai

Ar esate prietaringi? Aš nelabai, tačiau pamačiusi juodą katę, automatiškai ieškau kur baltą spalvą galėčiau paliesti ir dar nusispjaunu per kairį petį, tiesa, tik mintyse :)

Vaikystėje, atsimenu tikėjau, kad jei užlipsi ant šulinio dangčio, tave ištiks nelaimė, o kad taip neatsitiktų, reikia, kad kažkas tris kartus per nugarą patapšnotų (kažkaip nenorėjau rašyti - padaužytų). Tiesa, dabar vis dar vengiu tų šulinių dangčių ir ant jų nelipu, maža kas...

Mano vyras turi tokį prietarą - niekada nesibučiuoja, jei mus skiria slenkstis. Todėl ir kilo mintis parašyti apie prietarus, šiandien išlydėdama jau ruošiausi pabučiuoti, o jis pirmiausia žiūri - ar slenkstis mūsų neskiria! Atsargus žmogus ir tai man labai patinka.

O kur dar tie prietarai lydintys būsimą mamą visą nėštumą? Nekirpk plaukų, nevalia megzti, jokiu būdų neišsigąsk ir taip toliau ir panašiai. O tada gimsta vaikelis ir vėl iš naujo, niekam nerodyk jo mėnesį ar net daugiau.

O kur dar sudužę veidrodžiai, lėkštės, puodeliai, nukritę stalo įrankiai, pranašaujantys nelauktus svečius. Atrodo net būtų lengviau gyventi i rnuo negandų apsisaugoti, jei visais prietarais pasikliautume.

Grįžtant prie juodų katinų, yra ne vienas prietaras susijęs su gyvūnais. Ar žinojote, kad jei šuo ar katė ėda žolę - bus lietaus? Na, o jei jau gandras ant namo stogo nusileido - lauk šeimos pagausėjimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą