sekmadienis, sausio 9

Sekmadienio mintys. Interneto platybėse gyvenant

Visiškai jokia paslaptis ir man dėl to visai negėda - aš begalę laiko praleidžiu prie kompiuterio, internete, FB, bloguose. Skaitau, šiaip vaikštinėju, žiūrinėju, nieko neveikiu, bet kad tai didelis laiko ryjikas, nepaneigiama ir nenuginčyjama. Ir man visai negaila, kad taip yra. Tik. labai norėtųsi, kad tas laikas eitų naudingiau, todėl esu giliuose apmąstymuose, įvairiuose svarstymuose ir gyvenu pokyčiais tiek savyje, tiek savo internete :)
Šį rytą paskaičiau Aurelijos pamąstymus ir jos laikas keistis taip gerai suskambėjo prie mano pastarųjų dienų galvojimų. Pradėjau galvoti, kokio blogo, tiksliau jau blogų aš noriu, ką noriu ten rašyti ir kodėl žmonės tai turėtų skaityti. Tikrai daugelis rašome ne dėl savęs, ne dėl to, kad būtų ką prisiminti, ne tam, kad atkapstytume po poros metų tai, kuo gyvenome... Rašome dėl to, kad skaitytų. Aš rašau dėl to kad skaitytų. man labai patinka žinoti, kad žmonės skaito tai ką rašau.
Ir nors blogą rašau nuo tada, kai Lietuvoje tik atsirado blogas.lt sistema (mano pirmasis blogas seniai užmirštas..), bet niekada to nedariu taip profesionaliai kaip norėčiau ir nors stengiausi, niekada mano blogas nebuvo itin skaitomas. Džiaugiuosi, kad tai neatbaidė manęs nuo rašymo, o tuo labiau nuo dar vieno blogo sukūrimo, kur ketinu rašyti ne tik lietuviškai.
Kiek skaičiau ir skaitau patarimus, kaip rašyti blogus, kad jie būtų skaitomi visur pabrėžiama, kad rašyti reikia dažnai ir kad jei nebūtinos, tai labai pageidautinos nuotraukos. Taigi, jei nuotraukų gal ir nelabai trūksta, tai dažniau rašyti man tikrai nepakenktų. O kad jau pastarosiomis dienomis skaičiau apie įsipareigojimus šiems metams, tai visai neblogai būtų tyliai pažadėti rašyti dažnai.
Ir dar blogo išvaizda. O taip! nemažiau svarbi nei turinys, tik man ganėtinai sunkiai įkandama užduotis. Deja, kad ir kaip norėčiau, niekaip nesukuriu savo blogui tokios išvaizdos kuri mane pačią tenkintų visiškai. Tikriausiai dar vienas pasižadėjimas šiems metams, tik tylus, nes kol kas neįsivaizduoju kaip tai įgyvendinti.

Gražaus sekmadienio!

3 komentarai:

  1. Labai teisingos mintys..o kad dazniau rasyti reiketu tai tikrai:) Giedre

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano minčių ir įdėjų, skirtų įrašams generatorius dažniausiai dirba pačiu netinkamiausiu metu. Atsidėsus rašyti blogo kažkaip pirštai makaluojasi virš klaviatūros, o tinkami sakiniai ir nesusidėsto. Gal tam reikia patirties, nežinau...
    O Tau linkiu, kad atėjusiais metais pavyktų pasiekti užsibrėžtus tikslus, rašyk dažniau - aš skaitysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Raimonda, aš taip pat tave skaitau :)
    kai aš pradedu rašyti, vis iš kažkur išnyra vienas ar kitas reikalautojas "mama to, mama kito" dabar jau stengiuosi plana užsirašyt ant popieriaus, kad minties nepamest.
    ir dar - man blogo rašymas kaip neišsipildžiusios svajonės pildymas aš norėjau būti žurnaliste, tai dabar esu pati sau žurnalistė :)

    AtsakytiPanaikinti