antradienis, birželio 16

Makaronai su špinatais

Arba tiksliau pietūs iš likučių ir to kas darže šiuo metu auga. Pati labai mėgstu skaityti blogus apie maisto gaminimą, o pastaruoju metu, nemažai receptų užsirašau ir išbandau. Tačiau šis kartas ne toks - čia mūsų vakarykščiai pietūs iš to kas buvo. Patiekalas labai vasariškas ir spalvingas, bet esu beveik tikra, kad antrą kartą toks pats jis nebūtų. Tokiam patiekalui reikės:

Makaronų (pas mus spavoti šiuo metu ant bangos)
Dešrelių (naudojau šaldytuve buvusias 4 dešreles, ant pakuotės buvo užrašyta Be E)
Raudonos paprikos
Pomidoro
Svogūnų laiškų
Saulėje džiovintų pomidorų
Didelės saujos špinatų
Krapų ir petražolių

Į keptuvę kraunam svogūnus ir dešreles, truputį pakepam, dedam papriką pjaustytą kubeliais ir pomidorą, pjaustytą panašiai, dar truputį pakepam, dedam makaronus. Viskas trumpai kepa/troškinasi, o mes stambiai suplėšom špinatus ir supjaustom smulkiai saulėje džiovintus pomidorus ir verčiam į keptuvę. Špinatai suminkštėja, viską sumaišom, pabarstom kapotais krapais ir petražolėm ir galim dėti į lėkštę ir ragauti. Nedėjau nei druskos, nei jokių kitų prieskonių, sūrumo užteko nuo dešrelių ir džiovintų pomidorų.
Dar pridursiu apie spalvotus makaronus, kai reikia įkalbėti kartais su ožiais draugaujančią dviemtę pietauti, labai padeda raginimai suvalgyti žalius makaronus, paskui raudonus, na, balti dažniausiai taip ir lieka nepaliesti. Deja, net ir pasitelkus visus įkalbinėjimus, šio patiekalo tik keli kąsniai atsidūrė mažame pilvelyje.

1 komentaras:

  1. na cia tai netiketai gavosi..ieskojau recepto per google, ir atsiduriau buvusios kursiokes bloge! saunuole Sigita, grazios idejos, nuostabi seima, sekmes dideliausios! :)

    AtsakytiPanaikinti