ketvirtadienis, sausio 27

Stylish blogger award

Neseniai Raimonda iš Mėlynių upės perdavė man Stylish blogger award. Labai mėgstu visokias akcijas atrakcijas vykstančias bloguose, todėl labai smagu ir pačiai tokioje akcijoje sudalyvauti. kad būtų dar įdomiau, apdovanojimo gavėjas turi įvykdyti keletą sąlygų:
  • paskelbti nuo ko gavo apdovanojimą (ačiū, Raimonda, man labai smagu)
  • atskleisti apie save 7 dalykus (o čia reikia pasukti galvą)
  • išrinkti vertus apdovanojimo ir jiems apdovanojimą perduoti
Taigi, tie 7 dalykai
  1. labai noriu mokėti piešti ir labai gailiuosi, kad niekada to rimčiau nesimokiau.Svajoju, kai truputį paaugs vaikai pasimokyti piešti.
  2. labai mėgstu, kaip aš sakau "sukišti pirštus į žemę", kiekvienais metais kuistis darže, šiltnamyje ir gėlynuose. Kiekvieną pavasarį perku sėklas ir laukiu, kada galėsiu sėti ir sodinti. Planuoju šiais metais perkelti į kitą vietą rožyną. O daržo kampe auga savaime išdygęs ąžuolas, kurį labai saugau nuo vaikų, vyro ir šuns. Dar labai noriu kieme turėti šermukšnį.
  3. Renku "virtuvines karves" turiu nemažą kolekciją puodelių su karvėmis ir visokių karviškų virtuvinių dalykų.
  4. Nesu skridusi lėktuvu (ironiška, nes vyras dirba aviacijoje)
  5. Labai mėgstu tamsų tirštą šiek tiek salstelėjusį alų ir raudoną sausą vyną (žinoma, ne abu iškart)
  6. Galėčiau kiekvieną dieną valgyti makaronus, su makaronais ir prie makaronų.
  7. Mėgstu ir kaupiu interjero žurnalus, paskutinis mano atradimas airiškas House and home 
Tiesą sakant, galėčiau rašyti ir rašyti, vardinti ir vardinti, visai smagu pasipasakoti apie save :)
Štai mano blogų sąrašas, kurį sunku buvo sudaryti, nes daugelis jau gavę apdovanojimą, bet tikriausiai nesupyks, jį gavę ir iš manęs.

pirmadienis, sausio 17

Ligos ligelės

Kur jau apie jas neparašysi. gal gavusios dėmesio paliks mus pagaliau ramybėje? Norėtųsi parašyti nelabai ir gražiai - užkniso mane jau. paskaičiavau ką tik, kad su trumpom pertraukom sergam, kostim sloguojam nuo Juliaus gimtadienio, praėjusių metų lapkričio 24, tada Sofi pirmą kartą pakilo temperatūra. Tai va, išsikapstom, pabūnam savaitę gerai ir vėl į tą pačią balą...
Šiemet Sofi ėjo į darželį 4 dienas, po jų pradėjo kosėt, sloguot, mažas iš paskos, kol Sofija kažkaip be didelių pastangų išsikapstė, o Juliukui blogėjo blogėjo iki šiandien dienos diagnozės - plaučių uždegimo.
Dar nei vienus metus taip nesirgom, galvoju ir turbūt esu teisi - mūsų išlauktas ir išsvajotas darželis padarė savo, bacilų iš ten sesė parneša nemažai...
Dar nei vienais metais nekeikiau žiemos, nekalbėjau, kad va, greičiau pavasaris ateitų, stengiausi džiaugtis kiekvienu metų laiku, na bet šiemet - greičiau pavasaris!!! Norisi rėkti, nes atsibodo. Ir sergantys vaikai ir vaistam išleidžiamos sumos. Ir ištisas sėdėjimas namuose...
Žinau, kad bus geriau, tik klausimas - kada?

ketvirtadienis, sausio 13

Mažoji prieskonių fėja

Pradėti reikėtų nuo to, kad Klaipėdoje aš turiu draugę. Jauną, labai įdomią. Tiesą sakant, esu ją mačiusi tik tada kai jai buvo gal 3-4 metukai, gal truputį daugiau. Man tuomet buvo įdomu Beverly Hills 90210, o jai turbūt žaidimai ir buvimas pas močiutę... bet dabar  mes draugės, per atstumą :)
Ir mano draugė man atsiuntė eilėraštį, kurį sukūrė žiūrėdama į mano Sofiją ir mano lėles. Susigraudinau skaitydama. Ačiū, Fausta Emilija!!!

Kvepia ant stalo pabiręs cinamonas,
Šalia nukrito greipfruto žievelės,
Pabiro vanilinio cukraus kruopelės,
Kažkas nulupo ir suvalgė mandariną,
Ant lėkštutės patarkavo muskato...
Paėmusi pipirus suberia malūnėlin,
Netyčia išbarsčiusi pauosto ir nusičiaudi.
Mažutė prieskonių fėja sukiojasi virtuvėj
Nežinodama kur dėtis, ką daryti,
Išbarstė prieskonius, išmėtė žoleles.
Bet ji mažytė, atleis dar mama,
Nepyks, nebars, nebaus, tik nusijuoks:
Gal būsi prieskonių fėja su sparniukais?

Va mano mažoji fėja - Sausainių kepėja :)

sekmadienis, sausio 9

Sekmadienio mintys. Interneto platybėse gyvenant

Visiškai jokia paslaptis ir man dėl to visai negėda - aš begalę laiko praleidžiu prie kompiuterio, internete, FB, bloguose. Skaitau, šiaip vaikštinėju, žiūrinėju, nieko neveikiu, bet kad tai didelis laiko ryjikas, nepaneigiama ir nenuginčyjama. Ir man visai negaila, kad taip yra. Tik. labai norėtųsi, kad tas laikas eitų naudingiau, todėl esu giliuose apmąstymuose, įvairiuose svarstymuose ir gyvenu pokyčiais tiek savyje, tiek savo internete :)
Šį rytą paskaičiau Aurelijos pamąstymus ir jos laikas keistis taip gerai suskambėjo prie mano pastarųjų dienų galvojimų. Pradėjau galvoti, kokio blogo, tiksliau jau blogų aš noriu, ką noriu ten rašyti ir kodėl žmonės tai turėtų skaityti. Tikrai daugelis rašome ne dėl savęs, ne dėl to, kad būtų ką prisiminti, ne tam, kad atkapstytume po poros metų tai, kuo gyvenome... Rašome dėl to, kad skaitytų. Aš rašau dėl to kad skaitytų. man labai patinka žinoti, kad žmonės skaito tai ką rašau.
Ir nors blogą rašau nuo tada, kai Lietuvoje tik atsirado blogas.lt sistema (mano pirmasis blogas seniai užmirštas..), bet niekada to nedariu taip profesionaliai kaip norėčiau ir nors stengiausi, niekada mano blogas nebuvo itin skaitomas. Džiaugiuosi, kad tai neatbaidė manęs nuo rašymo, o tuo labiau nuo dar vieno blogo sukūrimo, kur ketinu rašyti ne tik lietuviškai.
Kiek skaičiau ir skaitau patarimus, kaip rašyti blogus, kad jie būtų skaitomi visur pabrėžiama, kad rašyti reikia dažnai ir kad jei nebūtinos, tai labai pageidautinos nuotraukos. Taigi, jei nuotraukų gal ir nelabai trūksta, tai dažniau rašyti man tikrai nepakenktų. O kad jau pastarosiomis dienomis skaičiau apie įsipareigojimus šiems metams, tai visai neblogai būtų tyliai pažadėti rašyti dažnai.
Ir dar blogo išvaizda. O taip! nemažiau svarbi nei turinys, tik man ganėtinai sunkiai įkandama užduotis. Deja, kad ir kaip norėčiau, niekaip nesukuriu savo blogui tokios išvaizdos kuri mane pačią tenkintų visiškai. Tikriausiai dar vienas pasižadėjimas šiems metams, tik tylus, nes kol kas neįsivaizduoju kaip tai įgyvendinti.

Gražaus sekmadienio!

ketvirtadienis, sausio 6

Nauji metai. Naujas blogas. Blogų reklamos savaitė.

Šiandien jau Tys Karaliai. Metas nupuošti egles ir pradėti gyventi kasdienybės ritmu, arba kiekvieną dieną susikurti sau mažą šventę :) Sofija vakar grįžus iš darželio susigraudino, kad nerado po egle dovanų. Įtariu, kalbėjosi darželyje ką Kalėdų Senelis atnešė, tai mergytei ir pasirodė, kad turi vėl atnešt. Va taip mažiukai laukė Naujų metų.


Naujais metais būtinos naujienos, bent aš taip galvojų. Iš pernai atėjusi mintis, ilgokai brandinta, apmąstyta ir pagaliau išleista į pasaulį - mano naujas blogas skirtas mano lėlėms ir visiems kitiems mano kūriniams, kurių aš, neatsispyrusi pagundai išbandyti kažką naujo, sukuriu. Prašau nuo šiol mano kūrinius lankyti čia  Pink House Creations. Labai ilgai truko pavadinimo galvojimas. Minčių buvo ir tokių kaip Sigitos lėlės, o kiek dar variantų su žodžiais, studija, kūryba, darbai, įkvėpimas ir t.t. ir pan. Galų gale viskas pasirodė paprasčiau nei paprasta, o mūsų "rūžavas" namukas pavadinimui ne tik pravertė, bet ir atspindi tikrovę, be jokių išsigalvojimų :) O jei pasakoti dar plačiau - man dabar labai rožinis etapas, pradedant fotoaparatu ir mobiliuoju, baigiant šių Kalėdų eglės papuošalais, visko daug rožinio, o dar auganti princesė ir jos "vūžava" visur ir visada :) man patinka!

Ir dar šiandienos atradimas Tinklaraščių tarpusavio reklamos savaitė. Kadangi pastaruoju metu teko labai daug skaityti apie blogų reklamą, apie nuorodų dalinimąsi tarp blogų ir daug visokių panašių dalykų, man labai smagi tokia iniciatyva. Ir mano sąrašas jūsų pasidomėjimui. Taip, didžioji dalis rankdarbių blogų, bet gi dažniausiai taip ir yra kuo gyveni, tą ir skaitai :)
Čia toks dažniausiai peržiūrimų sąrašas, taip pat visi šie blogai yra visada "ant akių" tarp mano skaitomų ir man patinkančių. Yra daugybė priežasčių, kodėl juos skaitau, įdomu stebėti kitų darbus, kažko išmokti, kažką atrasti. Labai smagu, kelis blogų autorius truputėlį pažinoti asmeniškai, tai priduoda kažkokio smagumo skaitymui, stebėjimui kaip žmonėms sekasi. Ir dar žinau, kad bent trys mano skaitomų blogų autorės yra mamos, auginančios tris vaikus, todėl į jas žiūriu kaip į įkvėpėjas, tarsi sakančias - vaikai nėra kliūtis siekti ir pasiekti užsibrėžtų tikslų. O nuo savęs pridėčiau - vaikai yra variklis, man - pats galingiausias.